Många gånger, när du är på humör för något sött eller när det är dags att köpa godis till dina barn, tar du förmodligen till de berömda gummierna, men det är intressant att du först läser några fakta som kan förändra din dagliga rutin, genom att veta vad de innehåller och hur de tillverkas.
Ta en titt på detta recept.
Du kanske känner att gummier är mycket välsmakande och billiga, och ett enkelt och sött mellanmål, särskilt för dem som är fans av denna artikel; men sanningen är att de inte är hälsosamma alls. De flesta av dem innehåller praktiskt taget hela andelen sockerarter som är skadliga för vår hälsa.
Om du slutar läsa etiketterna på gummierna kommer du att se att de har glukossirap, socker, palmolja, bland andra tillsatser som inte bidrar till ditt välbefinnande.
Var försiktig med dessa industriella gummier.
Det är därför vi i den här artikeln kommer att dela en mycket hälsosammare idé med ingredienser som du förmodligen har hemma. Sätt igång att arbeta med denna superenkla och praktiska idé.
Ingredienser
- 3 matskedar gelatin utan smaksättning
- 1 kopp krossade jordgubbar
- 1 matsked citronsaft
- Sötningsmedel efter smak
Steg för steg
När du har samlat ihop ingredienserna till de hemmagjorda gummierna börjar du med att tvätta jordgubbarna, ta bort stjälkarna och dela dem på mitten. Nästa steg är att mixa jordgubbarna tills du får en väl krossad kopp. Tillsätt sötningsmedel efter eget val, antingen i pulverform eller flytande, och en matsked citronsaft. Blanda väl. Tillsätt det smaksatta gelatinet i denna blandning och rör om tills det är helt integrerat.
Nästa steg är att koka upp blandningen i en kastrull på låg värme under konstant omrörning tills den kokar och gelatinet har lösts upp. Häll den varma blandningen i en iskubsform och låt svalna till rumstemperatur. Lägg gummierna i kylen i 2 timmar.