Tänk inte ens på att slänga lökskalen: tillaga detta goda och hälsosamma salt för att smaksätta dina måltider.

lökskalen

Lökskal är en värdefull ingrediens som många tenderar att kasta bort utan att veta att de kan förvandlas till en utsökt krydda. Missa inte chansen att ta tillvara på dem, för med några enkla steg kan du förvandla lökskalen till ett aromatiskt salt fullt av smak. Skölj skalen med rikligt med vatten för att få bort eventuella rester och torka dem sedan försiktigt med en ren trasa.

När skalen är torra placerar du dem i ugnen på 120 grader i 15 minuter för att dehydrera dem. Denna process är viktig för att förvandla dem till ett pulver som är lätt att bearbeta. Efter uttorkning bearbetar du två koppar skal med en halv kopp salt till en fin, homogen blandning. På knappt en timme har du lökskalssalt som du kan använda för att krydda dina måltider och ge en unik och hälsosam touch till dina recept.

Lökskalsalt är ett enkelt och gott sätt att ta tillvara på en ingrediens som vi normalt slänger.

Det är inte bara ett bra sätt att ta tillvara på lökskalen, utan det här receptet är också ett perfekt sätt att minska matavfallet och skapa en hemlagad krydda full av naturlig smak. Det här saltet är perfekt för att förhöja smaken på dina rätter och med tiden kan du experimentera med andra varianter som passar din smak.

Förvandla lökskalen till en hemmagjord krydda full av smak, perfekt för att förhöja maten på ett naturligt sätt.

Recept på olivolja med vitlök och rosmarin för dressingar

Om du däremot är ute efter en enkel och god dressing till dina sallader är detta recept på olivolja med vitlök och rosmarin perfekt. Du behöver extra jungfruolivolja, en hackad vitlöksklyfta och en kvist färsk rosmarin.

Hetta först upp olivoljan på låg värme och tillsätt den hackade vitlöken, låt den dra i några minuter tills den släpper ifrån sig sin arom. Tillsätt sedan rosmarin och låt det stå i 10 minuter. Filtrera oljan och använd den i dina sallader eller som tillbehör till färskt bröd.

Bon Centuri