Steg för steg: Hur gör man läckra hemlagade mördegskakor?

läckra

Här är ett enkelt recept på denna klassiska kaka för när du är hemma på humör för kompis.

Att göra en hemlagad pastafrola borde finnas i varje kokbok, oavsett om det är kvitten eller sötpotatis. Därför delar vi med oss av ett av de enklaste recepten att göra hemma.

Recept på pastafrola

Ingredienser

Deg:

  • Ägg 1
  • Gula 1
  • Surdegsmjöl 400 g
  • Socker 200 g
  • Smör 200 g
  • Vaniljessens 1 msk
  • Salt 1 tsk

Fyllning:

  • Kvittengelé 200 g
  • Sötpotatispasta 200 g
  • Vatten c/n

Förberedelse

  • Lägg det tärnade smöret i en skål (inte för kallt eller för smält). Vispa det tillsammans med sockret till en klar och slät kräm.
  • Tillsätt ägget och äggulan, vaniljessensen och citronskalet och vispa igen.
  • När blandningen är enhetlig och slät igen, lägg mixern åt sidan och ta en spatel. Tillsätt jäsmjölet, som vi kommer att införliva med spateln tills det kan blandas med händerna och degen kan integreras (inte knådas som bröd).
  • När degen är väl integrerad, linda in den i plastfolie och lägg den i kylen i 30 minuter.
  • För fyllningen: skär sötsaken i kuber, lägg den i en skål, tillsätt en sked vatten och sätt in den i mikrovågsugnen i en minut på medelhög effekt för att smälta den.

  • När sötman är smält, krossa den med en gaffel eller en potatismosare.
  • Ta ut degen ur kylskåpet, kavla ut den och lägg den i formen. Lägg i fyllningen som du gjorde i föregående steg.
  • För att montera remsorna av pasta frola , lägg den återstående degen mellan filmerna och låt den ligga i frysen i några minuter, skär sedan ut dem.
  • Baka i ugnen på 200° i ca 40 minuter eller tills degen är gyllenbrun.
Bon Centuri