Skötselråd
Precis som alla andra kvalitetsprodukter, kräver våra knivar lite vård och underhåll. Vänligen säkerställ att du alltid följer dessa skötselråd:
- Se till att hålla din kniv ren. Handdiska kniven så fort du använt den och förvara den inomhus i normal rumstemperatur.
- Om du inte ska använda din kniv under en längre period, kan det vara bra att smörja in bladet i lite mineralolja. Detta är särskilt viktigt för knivar med kolstålsblad, eftersom de inte är rostfria, då det motverkar oxidation och rostangrepp.
- Handdiska din kniv varsamt med ljummet vatten och lite diskmedel. Använd inte tvättsvampar med slipmedel eller grova ytor.
- Efter du diskat din kniv ska du genast torka av den med en mjuk bomulls- eller pappershandduk.
- Diska aldrig din kniv i diskmaskin.
- Lämna aldrig din kniv i blöt.
- Skär och hacka aldrig i extremt hårda saker så som frysta varor, kärnor, ben eller is.
- Vrid aldrig din kniv medan du skär med den.
- Böj och flexa aldrig din kniv