FAQ

Hur ofta ska jag slipa min kniv?

Du ska slipa din kniv så fort den börjar bli slö. Hur snabbt detta märks av beror på hur och hur ofta du använder din kniv. Vanligtvis räcker det all slipa kniven några gånger per år.


Vad är kolstål?

Innan rostfritt stål uppfanns var alla knivar gjorda i kolstål. Tack vara att det inte innehåller olika ämnen som ska skydda stålet mot rostangrepp, är det väldigt rent och kan därmed få en otroligt fin och vass egg. Men, det är således väldigt känsligt och kan lätt angripas av rost. Viktigt är därför att alltid hålla kolstålet rent och fort torka av det efter användning och rengöring.


Kommer patinan på min kolstålskniv försvinna om jag diskar den?

Patinan är en lätt ytbehandling som vi forcerat på bladet så att det ska skyddas bättre mot oxidation och rostangrepp. Det är ingen permanent behandling och kan försvinna om du diskar den intensivt med grova tvättsvampar, stålull och mycket diskmedel. Men, vid korrekt skötsel kan kniven naturligt återfå patinan. Att skära varor som innehåller hög syra, så som citroner och lök, kan påskynda denna process.


Patinan skiljer sig lite åt mellan två av mina kolstålsknivar. Är detta normalt?

Ja. Patinan är ett resultat av en behandling som forcerar fram en helt naturlig reaktion på bladets yta, och kommer därför alltid att variera någon från blad till blad. Vidare, när du använder dina knivar kommer varje kniv att utveckla sin unika patina över tid. Det är just detta som vi tycker är den stora charmen med att äga en kolstålskniv.


Är frakten inkluderad i priset?

Vi erbjuder fri frakt inom EU för normal leverans. Vid expressleverans tillkommer fraktkostnader.


Skickar ni varor utanför EU?

För tillfället säljer vi inom EU samt till USA. Men håll ögonen öppna eller prenumerera på vårt nyhetsbrev så kommer ni få information så fort vi blir tillgängliga i andra delar av världen.


Hur snabbt får jag mitt paket?

Normalt sett inom 1-2 dagar om du valt expressfrakt, eller 1-3 dagar om du valt gratis frakt. Denna tid räknas från det vi packat klart din vara och beror på var du bor och vår tillfälliga arbetsbelastning när du köpte din kniv.


Hur vet jag att beställningen gått igenom?

Så fort du slutfört din beställning kommer du att få en orderbekräftelse via e-mail. Vi kommer inom 24 timmar att skicka din kniv till dig. Om du valt expressleverans kommer du att få ett ytterligare e-mail med detaljerad information om försändelsen så fort den är på väg.


Kan jag ångra mitt köp och byta ut min kniv mot en annan?

Vi erbjuder 30 dagars öppet köp, förutsatt att kniven är oanvänd och i samma skick som när du mottog den. För att kunna returnera en produkt behöver du först kontakta vår support på support@boncenturi.com. Vi hjälper gärna till med detta. Vänligen notera att det är du som kund som står för returkostnaderna.


Jag genomförde ett köp men fick inget bekräftelse email, vad sak jag göra?

Börja med att titta i dina e-mail spam/skräppostlådor, mailet kan ha hamnat där. Om du inte har fått ett bekräftelse email men beloppet dragits från ditt konto kan du vara säker på att vi behandlat din order. Vänligen kontakta oss på support@boncenturi.com om så är fallet, så kommer vi undersöka saken närmare och se till att du får den information du behöver.


Har ni några fysiska butiker där jag kan köpa era knivar?

Förutom i vår egna webbutik, så finns våra knivar idag även på NK i Stockholm.

You are using an old web browser. The site won't work as expected in your browser. Please upgrade your browser to increase your experience and safety.

Rabattkoden har registrerats!

Rabattkoden BCDEAL20 ger dig 20% rabatt och kommer automatiskt läggas till i kassan.

OBS: rabattkoden gäller t.o.m. idag, kl 23:59!

Rabattkoden har registrerats!