Många familjer förvarar mjölkflaskan i kylskåpet på detta sätt utan att veta att det är det sämsta sättet att göra det på: det här säger experterna

mjölk

Brist på kylskåpsutrymme kan vara ett problem, men felaktig förvaring gör att produkten förstörs tidigare.

Även om tillverkarna införlivar mer och mer teknik i kylar och frysar som syftar till att bevara maten mer och bättre, så är det vi, användarna, som måste komma hem från shopping och förvara saker i kylen, ibland utan att veta riktigt hur man gör det.

Och ett av de vanligaste misstagen är relaterade till mjölkkartonger och flaskor, som vanligtvis har en form och storlek som passar nästan var som helst, men som i själva verket borde ha en mycket specifik plats i kylen.

Om du vill hålla dig uppdaterad om allt som rör Samsung väntar vi på dig på Territorio S, Webedias nya medium som specialiserar sig på nyheter, tips, erbjudanden och mycket mer om varumärkets produkter.

Var ska man förvara mjölk i kylskåpet

Först och främst bör vi justera temperaturen i kylen och frysen till de temperaturer som rekommenderas av experter och tillverkare, vilket, som vi redan har sett mer i detalj, vanligtvis ligger i intervallet mellan 3 och 5 grader för kyldelen och mellan -17 och -18 grader för frysen.

Och när vi väl har valt den ideala temperaturen är det viktigt att veta att den inte kommer att vara densamma i alla delar av kylen, utan fluktuerar med flera graders skillnad. Av denna anledning är det viktigt att förvara livsmedel som kan förstöras lättare i svalare områden.

Detta gäller t.ex. mjölk, som måste kylas när behållaren har öppnats, och om den inte förvaras på rätt sätt kommer den att förstöras tidigare. Var ska den förvaras?

Dörrarna är vanligtvis den närmaste platsen att ställa saker i kylskåpet, inklusive mjölkflaskor. Men med tanke på deras placering och det faktum att de öppnas och stängs ofta har de stora temperaturvariationer, vilket begränsar deras användning till livsmedel som är mycket motståndskraftiga mot dessa termiska variationer .

Om mjölk förvaras i kylskåpsdörren kan den därför förstöras lättare, och det är därför bättre att förvara mer stabila produkter som vatten, kryddor, läskedrycker, såser som inte är hemgjorda, margariner, choklad eller ägg i dörren.

Enligt Bekos experter är de mellersta hyllorna idealiska för mejeriprodukter och färdigmat, eftersom de i allmänhet har en högre temperatur än de nedre hyllorna, men är stabilare än i dörren.

Om det finns plats kan man också använda kylskåpets övre hylla, som i allmänhet har en högre temperatur än de mellersta och nedre hyllorna, men som också brukar vara mycket stabil.

Detta övre område är idealiskt för förvaring av ost, mjölk, kallskuret kött eller bakverk, skivat bröd, pickles och industriella bakverk.

Bon Centuri