När det gäller att förbereda kex med fruktsmak är citrusfrukter utmärkta alternativ för att förbättra deras smak. Denna typ av söt mat är perfekt att servera till örtteer, smoothies eller juicer och kan avnjutas som mellanmål, frukost eller till och med dessert.
Det är därför som citronsvampkakan har blivit en favorit hos många människor för sin arom och smak. Ta del av det hälsosamma receptet för att tillaga den med gurkmeja: kryddan som ger viktiga fördelar för kroppen.
Svampigt recept på citronsvampkaka med gurkmeja
Följande recept på citronsvampkaka med gurkmeja resulterar i en mat med en tät och fuktig konsistens samtidigt som den fortfarande är öm på gommen. Den kan ätas när den har svalnat efter att ha tagits ut ur ugnen, men den kan också avnjutas varm eller ljummen.
Ingredienser för att göra sockerkaka med citron och gurkmeja
- Zest av 1 stor citron
- 3 matskedar citronsaft
- ½ kopp olja
- 1 dl fullkornsvetemjöl
- 1/2 kopp sultana sirap
- ½ kopp sultanas
- 200 ml valfri mjölk
- 1 tesked jäst
- 1 matsked majsstärkelse
- 1 tesked gurkmeja pulver
De 9 stegen för att göra sockerfri citronsvampkaka med gurkmeja
- Förvärm ugnen till 180°C.
- Smörj kakformen med olja eller smör och mjöla.
- Blanda mjölken med citronsaften. Ställ åt sidan.
- På andra sidan: blanda mjölet med majsmjöl och bakpulver.
- På andra sidan: vispa sirapen med oljan, gurkmejan och citronskalet.
- Tillsätt gradvis mjölblandningen och lite av citronsoyamjölken under vispning. Det får inte finnas några klumpar.
- Tillsätt sultanerna, blanda och häll blandningen i formen.
- Grädda den osötade sockerkakan i 45 minuter eller tills den är lätt brynt på ovansidan.
- Låt svalna och dekorera efter önskemål med nötter, sirap, citronskivor eller bitar av färsk frukt.