Ingen mer potatis, inget mer vatten; Hur man gör en smakrik gryta, enligt kockar

gryta

Hur många gånger har du lagat och översaltat din mat? Detta är ett mycket vanligt fenomen som ofta leder till att förstöra hela tillagningsprocessen och till och med till behovet av att kasta bort den färdiga skålen. Även om det finns effektiva tekniker som kan användas i denna situation, nedan kommer vi att berätta hur man effektivt förbereder en salladsgryta.

Detta råd kommer från kända kockar och kan hjälpa dig att undvika överflödigt salt i vilken maträtt som helst . Glöm din mormors råd att använda potatis för att minska saltet i din mat. Ta denna information till hjärtat så att dina rätter alltid blir perfekta och innehåller exakt rätt mängd salt.

Hur fixar man en salt gryta?

Professionella kockar tillsätter vanligtvis salt i slutet av tillagningen, när vätskan redan har avdunstat. Detta gör att du bättre kan beräkna mängden salt som behövs. Men om du inte gillar att krydda maträtten i slutet kan du använda dessa metoder för att ge den en kryddig smak. Det viktiga är att avgöra om du har fått i dig för mycket eller för lite salt.

Ett litet överskott av salt

Om din maträtt har ett litet överskott av salt bör du öka mängden andra ingredienser för att jämna ut densiteten. Det vill säga om din gryta är salt måste du lägga till mer vätska, men utan spår av salt. En mycket effektiv lösning är att tillsätta en liten mängd vatten, även om du också kan använda lite grädde eller mjölk.

Överskott av salt är högt

Om grytan är för salt, förbered en buljong utan salt men med massor av smak. Du kan alltså neutralisera överskottet av salt i grytan genom att tillsätta en buljong gjord på samma ingredienser men utan salt. På så sätt kan du minska natriumkoncentrationen utan att kompromissa med smaken. För att undvika att öka mängden kan du överväga att ta bort hälften av den saltade buljongen och tillsätta lika mycket osaltad buljong.

Kom ihåg dessa tips från professionella kockar för att effektivt förbereda en smakrik gryta .

Bon Centuri