Detta redskap används praktiskt taget varje dag för att förbereda de olika rätter vi äter under dagen, vilket innebär att det är en smutsmagnet.
När det gäller att städa vårt hem är köket utan tvekan ett av de rum som orsakar oss mest huvudvärk . Den ständiga tillagningen av rätter och recept som vi kan göra tack vare de hushållsapparater som vi vanligtvis har till vårt förfogande resulterar i en progressiv ansamling av smuts som kan vara svår att utrota om vi inte är försiktiga.
I denna mening är stekpannor ett av de redskap som lider mest vid beredningen av våra dagliga måltider. Detta är ett verktyg som, på grund av den olja och det fett som en del av maten vi lagar på den släpper ifrån sig, får en hel del rester på ytan, särskilt när den brinner upp på grund av överdriven exponering för värmen från den glaskeramiska hällen.
För att få bort all denna smuts finns det produkter som är speciellt utformade för denna uppgift, även om priset i vissa fallkan vara för högt. Som ett alternativ till dessa kan vi använda några hemmagjorda rengöringstrick som gör att vi kan hålla våra kokkärl lika glänsande som första dagen samtidigt som vi sparar i processen.
Hemlagad rengöringsmetod
Detta hemmagjorda rengöringsmedel kräver bara tre ingredienser, nämligen diskmedel, antingen i flytande form eller i tablettform, en mjuk borste och lite vatten. När alla dessa element är förberedda kan vi börja ta bort smutsen från våra kokkärl genom att blanda vattnet med diskmedel.
Därefter använder vi vår glaskeramikhäll för att värma tvålvattnet till en måttlig temperatur tills det börjar koka. Nu är det dags att stänga av apparaten och låta blandningen stå i några minuter så att den får effekt på smutsen som fastnat på pannans yta.
När denna tid har gått tömmer vi pannan och diskar den för hand med den mjuka borsten och diskmedlet för att avsluta diskprocessen, skölja och torka redskapet ordentligt. Med denna metod kommer vi att kunna ta bort alla fläckar från vår stekpanna, hur motståndskraftiga de än må vara, och ge den ett nytt liv.