Fyra livsmedel med lika mycket omega-3 som lax

omega-3

Omega-3-fettsyror är essentiella fetter som spelar en nyckelroll för att upprätthålla en god hälsa. Men till skillnad från andra fetter kan människor inte själva producera dem i tillräckliga mängder, så demåste erhållas genom en balanserad kost.

Ett av de livsmedel som är mest känt för att innehålla stora mängder Omega-3 är lax. Det är en källa till dessa syror, vilket gör det till ett utmärkt val för att öka nivåerna i kroppen. Men lax är inte det enda livsmedlet som innehåller dessa viktiga fetter.

Det finns många andra livsmedel som är rika på omega-3 eller omega-3 ALA, som är av vegetabiliskt ursprung och kan omvandlas till EPA och DHA. De som innehåller denna typ av fett kommer att vara lika näringsrika men kommer inte att vara en exakt jämförelse med lax.

Valnötter är ett otroligt vegetabiliskt alternativ som överträffar lax i Omega-3-innehåll. De är en mycket näringsrik och mångsidig nöt som är perfekt för att inkludera dessa syror i din dagliga kost. Detsamma gäller för chiafrön, en vegetabilisk källa till Omega-3 ALA, som överträffar den tidigare nämnda fisken.

Det finns faktiskt andra marina arter som makrill, som har ett högre innehåll av omega-3 än lax. Med tanke på dess lipidinnehåll (10 gram per 100 ätbara portioner) kan den klassificeras som en fet fisk med högt syrainnehåll.

Sist, men minst vanlig, är sill, en liten, fet fisk som vanligtvis finns i Atlanten och Stilla havet. Det är ett mångsidigt och välsmakande livsmedel, som vanligtvis äts i inlagd eller rökt form, med höga halter av Omgea-3-fettsyror , perfekt för att ge kroppen den extra boost den behöver.

Bon Centuri