En kändiskock ber dig att damma av din fritös och prova det här tricket för att revolutionera din matlagning.

matlagning

Det kommer att göra dina rätter godare och bättre tillagade.

En av de stora revolutionerna inom matlagning i hemmet under de senaste åren har utan tvekan varit frityrkokarens framträdande. Det är inte bara en sensation, vilket också är sant, men människors erfarenheter visar att om man frågar dem individuellt om hur de använder den, säger praktiskt taget alla att de är helt förtjusta.

Men det är inte bara vanliga människor som tycker så – experterna är i samma båt. ”Airfryern har revolutionerat vårt sätt att laga mat”, säger kändiskocken Jamie Oliver i en intervju med Stern. Han är välkänd i den gastronomiska världen och har medverkat i många TV-program, vilket har gjort honom populär och gett honom internationellt inflytande.

Dessutom hävdar Oliver att han själv använder airfryer nästan varje dag, så föreställ dig vad denna apparat har betytt för honom. Och med tanke på hur mycket kunskap britten har var det bara att förvänta sig att han skulle ha hittat ett sätt att förbättra recepten som görs med den, vilket han verkligen har upptäckt och har gjort det känt för allmänheten så att alla kan ta hänsyn till det. Det bästa med den? Allt du behöver är ett enkelt tillbehör.

Ett mycket enkelt trick

Enligt n-tv:s webbplats använder Oliver en sprayflaska för att verkligen göra en radikal förändring av sina rätter som tillagas i fritösen. Även om du kan använda den till många saker i köket, behöver du i det här fallet bara fylla den med olja och spraya maten med den så att den skapar ett lager ovanpå dem och uppnår en mycket krispigare effekt som ger en annan smak till rätterna.

I airfryern steks inte maten i hett fett, utan tillagas genom att luft cirkulerar vid mycket höga temperaturer, vilket gör den hälsosammare att tillaga. Utan att behöva impregnera produkterna och göra dem extremt oljiga och feta blir resultatet ett mycket tillfredsställande resultat, men Jamie lägger till något litet som gör det ännu bättre. I slutändan har ”flytande guld” stora hälsofördelar om du köper bra kvalitet och inte översteker det.

På det här sättet torrsteker kocken maten i den varma fritösen och lägger bara till ”ett tunt lager olivolja ovanpå” i slutet. Detta gör dem krispiga och goda utan att tillföra en massa kalorier. Och förutom hälso- och smakfördelarna är det en bra besparing med tanke på oljepriset, vilket gör att man slipper steka vissa produkter som vi tror bara kan göras med mycket olja, till exempel potatis eller kycklingvingar.

Bon Centuri