Den naturligt förekommande ingrediensen som är sötare än socker: den innehåller kalcium, kalium och magnesium.

socker

Även om det innehåller många fördelar bör konsumtionen vara måttlig.

Socker är en av de grundläggande ingredienserna i konfektyr, eftersom det bidrar till att ge en sötma till dessa preparat och för dem som älskar denna typ av mat blir det en oemotståndlig frestelse.

Men nutritionister råder människor att begränsa sitt intag och leta efter hälsosammare alternativ, eftersom för mycket socker kan vara skadligt för hälsan.

För att kunna njuta av ett hälsosamt liv och en väl fungerande kropp rekommenderar specialister att man inför medvetna vanor, som en varierad kost, vilar de timmar som behövs och tränar dagligen.

För många är det dock inte lätt att ge upp vissa vanor, t.ex. raffinerat socker, som används för att söta olika beredningar och infusioner, men det finns ett som kan konsumeras naturligt, även om det också bör vara måttligt.

Ett av de sötningsmedel av naturligt ursprung som överträffar fördelarna med vanligt socker är känt som blont eller brunt socker på grund av sin färg och sina hälsosamma egenskaper, förklarar ”Tua Saúde”.

Världshälsoorganisationen rekommenderar att man inte äter mer än 10 procent av de dagliga kalorierna från socker.

Fördelar med att ta blont socker

Det blonda sockret utmärker sig genom att vara renare, eftersom produktionsprocessen innebär att färre kemikalier används, vilket gör att det kan behålla sin melassammansättning, som är rik på mineraler som järn, kalcium, kalium och magnesium, enligt ”Tua Saúde”.

”Dess kaloriinnehåll är lägre än för det traditionella alternativet på grund av närvaron av vatten i dess sammansättning, även om det inte är avgrundsdjupt. 100 gram fullkornssocker innehåller 373 kalorier och samma mängd vitt socker 396”, påpekar webbplatsen ’Mejor con Salud’.

Dessutom förklarar de att även om detta livsmedel är av bättre kvalitet än vitt socker, är det fortfarande en skadlig produkt för stillasittande människors hälsa på grund av de komplikationer som det kan orsaka på medellång och lång sikt.

En av de kontraindikationer som detta livsmedel kan ha är att personer som lider av diabetes inte kan konsumera detta livsmedel, eftersom det kan öka nivåerna av glukos i blodet och orsaka komplikationer som bland annat njurproblem, dålig cirkulation, glaukom och hjärtinfarkt.

Bon Centuri