Citronpaj, populärt känd i Latinamerika som citronpaj eller citronmarängpaj, är en av de mest populära desserterna i världen, , inte bara för sin utsökta smak, utan också för hur lätt den är att göra hemma.
Man tror att det var en rätt som fördes från England till Nordamerika, och att den till en början inte tillagades med den populära marängen, eftersom ägg och socker var knappa och svåråtkomliga ingredienser. Idag har vi dock ett oändligt antal recept för att tillaga den, antingen utan ugn, utan ägg, med kondenserad mjölk, komjölk eller vispgrädde.
Om du letar efter ett recept på citronpaj utan bakning, här är ett som säkert kommer att glädja hela familjen. Notera! Vi delar med oss av ingredienslistan och steg-för-steg för att göra det hemma.
Snabbt och enkelt recept för att göra citronpaj utan ugn
Ingredienser till pajen
- 150 gram malda vaniljkex
- 80 gram smält smör
- 1 burk kondenserad mjölk
- Saft från 4 citroner
- 4 äggvitor
- 200 gram florsocker
Valfritt
Så här gör du
- Börja med att blanda de malda kexen med det smälta smöret i en skål. När du har fått en jämn konsistens, lägg på din favoritform och forma botten med hjälp av ett glas. Ställ in i kylskåpet i slutet.
- Under tiden, i en annan skål, kombinerar du den kondenserade mjölken med saften från citronerna tills allt är perfekt blandat. Häll sedan över formen och ställ i kylen i minst 6 timmar eller helst över natten.
- Nästa dag förbereder du din maräng genom att vispa de fyra äggvitorna med hjälp av din mixer. När du har fått en tjock konsistens tillsätter du florsockret i form av regn lite i taget tills du får en blank och homogen maräng.
- Ta ut citronpajen ur kylskåpet och dekorera med marängen och citronskalet. Och så är det klart!
Om du inte vill använda ägg till marängen kan du ändra dekorationen med vispad grädde eller vispgrädde. Och om fyllningen är för rinnig kan du lägga till ett ark gelatin.
Det är så snabbt och enkelt att förbereda en utsökt citronpaj hemma utan att baka för att skämma bort hela familjens smak.