Mini morotskaka klar på två minuter: världens rikaste och enklaste recept

Lika fluffig som den är enkel och välsmakande kommer denna individuella morotskaka att bli en del av din receptbok. Prova den och njut.

Efter en galen dag kommer du hem och känner för att unna dig något enkelt, snabbt och gott. Och om du vill att den ska vara så hälsosam som möjligt. Här är den, i form av en liten morotskaka som du kan göra helt själv och som är klar på bara några minuter. Kan du föreställa dig vilken fantasi?

Innan vi går in på dess förberedelse, här är några andra recept i samma stil för när du känner för något gott medan du fortfarande tar hand om dig själv, till exempel kokosnöt- och citronkexen utan mjöl eller socker, matcha-teproteinflanan rik på antioxidanter eller de hälsosamma våfflorna med havregryn och kakao.

Morotskaka i miniformat

Grundingredienserna i denna dessert eller enskilda mellanmål är morötter, valnötter och mjölblandningen. Moroten är en kalorifattig och vitaminrik grönsak, vilket gör den perfekt att införa i vår kost, både i salta recept och i denna söta kaka.

När det gäller valnötter gör den balanserade sammansättningen av deras fetter, som minskar kolesterol och är bra för hjärtat, dem till den hälsosammaste nöten. Den innehåller också värdefulla näringsämnen.

Läs ingrediensförteckningen noggrant, eftersom det är mer än troligt att du har dem alla hemma. Om inte, kan du byta ut några av dem, klara dig utan dem eller lämna receptet till i morgon, även om jag varnar dig för att när du ser det kommer du inte att kunna vänta på det. I den meningen, som Eugenia Sánchez från @cocinacontbatchcooking säger, om du inte har ett av mjölsorterna kan du lägga till två skedar av den andra.

Ingredienser

  • 1 ägg från en frigående hönsgård
  • 1 matsked havremjöl
  • 1 matsked mandelmjöl
  • 1 matsked yoghurt
  • 1 matsked riven morot
  • 1 matsked hackade valnötter
  • En halv tesked bakpulver
  • En nypa kanel
  • 1 matsked färskost
  • Sötningsmedel
  • Reven morot och hackade valnötter som garnering

Hur man gör det

Receptet är mycket enkelt och innehåller inte mer än att blanda ingredienserna, tillaga i mikrovågsugn och förbereda toppingen när den är kall. Om du vill variera kan du tillsätta sultanrussin i fyllningen eller dekorera med torkade aprikoser i stället för rivna morötter.

Ser du fram emot att tillaga morotskakan i miniformat? Vänta då inte längre och ta del av steg-för-steg-guiden så att du kan sätta tänderna i den så snart som möjligt.

  1. Vispa ägget och blanda det med havremjöl, mandelmjöl, riven morot, yoghurt och hackade valnötter. Tillsätt sedan 1 nypa sötningsmedel, bakpulver och kanel. Rör om väl så att allt integreras.
  2. Ställ in den i mikrovågsugnen och tillaga i 2 minuter på högsta effekt. Ta ut den och låt den svalna.
  3. När den inte längre är varm, ta tillfället i akt att förbereda toppingen. För att göra detta, blanda färskosten med sötningsmedlet.
  4. Dekorera din minikaka genom att breda ut färskostfrostingen på toppen och sedan lägga på riven morot och valnötter.
Bon Centuri